Количка 0 x

Безплатна достака за поръчки над 200 лева

Какви са начините за връзване на обувки?

Връзването на обувките е тема , която рядко се разисква, но всъщност има значение и може да се организира по оригинален начин. Има различни начини за извършването, някои от които включват голяма креативност, споделя екипът на оналйн магазин Кардучи.

Можете да откриете най-подходящият за вас като разгледате различните шаблони, някои от които нестандартни, а други – класически и познати. Така ще можете да откриете кой пасва на вашия индивидуален стил.

Популярни начини за връзване на обувки

Дори и да не ви се вярва, съществуват множество начини за връзване на обувки, всеки от които е лесен за изпълнение и може да изглежда много ефективно в комбинация с правилния чифт. Като за начало е добре да притежавате качествени връзки. Подходящо е да изберете такива с восъчно покритие, които са тънки и дълги, които няма да се мачкат и деформират. Такъв тип пасват отлично на по-формални обувки.

  1. Класически – при него връзките се връзват на така наречената “панделка”. При него връзките се кръстосват и създават впечатление за изобразяване на символа “Х”. Трябва да прекарате връзките през вътрешната част на “ушите” и да излязат от външната страна, като повтаряйки паралелно от другата страна, да се пресекат и да се получи “Х”. Накрая връзките се завързват на панделка. Този тип връзване е подходящо предимно при спортни и кежуал модели обувки;
  2. Хоризонтално – при него се предприема нанизване на самите връзки по хоризонтален начин. Когато се прокарат връзките през всички дупки, се създава визуално впечатление за наличие на ивици. Такова връзване е най-подходящо за официални обувки;
  3. Без да се вижда завършека на завърза – този начин е популярен както при официалните, така и при спортно-елегантните модели. При него всичко се извършва както при втория или първия начин, но при наличие на език на обувката, завръзването се извършва от вътрешната страна.

Съществуват още множество начини, които обаче са популярни при тийнейджърите – фигурално, с 4, 6 дупки.

Какви връзки да изберем

При увенчаването на тази мисия с успех, най-голяма роля имат не уменията, а качеството на връзките, които използвате. Те трябва да бъдат висококачествени, за да могат да се завържат без да се развързват постоянно или да се разхлабва възела. Това от своя страна може да създаде евентуална опасност от спъване, неудобство от влачещите се текстилни елементи.

Важно е да бъдат тънки и с достатъчно голяма дължина, за да могат да се нанижат дори през малки на диаметър “уши”.

От гледна точка на цветовете, в официалните среди е прието да се избират в неутрални цветове и по-специфично бяло и черно. Но в днешно време все повече мъже и жени експериментират с цветовите варианти и залагат както на познатите традиции, така и на колоритни, ярки и интензивни комбинации. Често се избират: зелени, жълти, сини, червени, златисти.

 

 

Какви видове връзки има

Според материала на изработка можем да класифицираме няколко вида:

  1. Кожени – другото им наименование е “rawhide”. Те са първият вид, който е използван някога, като за целта се използва сурова и изсушена кожа. Можете да ги видите често в комбинация с мокасини. Като недостатък може да се отбележи, че са доста твърди и им липсва гъвкавост, както и че самият възел се набива на очи и не е деликатен;
  2. Памучни  – тази опция е сред най-често срещаните. Върви отлично със спортни и кежуал обувки. Характеристиките на памука като естествено влакно определят здравината на артикулите. Като недостатък може да се посочи, че след известно време губи първоначалната си търговска форма;
  3. Полиестерови – те са по-устойчиви и здрави от памучните. Използват се връзване в комбинация с модели за спорт и работа;
  4. От полиестерна коприна – те са меки, приличат на сатенени и са широки;
  5. Силиконови – те не се използват за връзване, а се прикрепят чрез клипсове или да се прекарат през обособените отвори. Тяхно основно предимство е лесното им почистване и че при правилно съхранение могат да бъдат много устойчиви във времето. Използват се като моден аксесоар повече, отколкото като начин за фиксиране и прикрепяне на крака;
  6. Ластични – те се прикрепват отлично и създават комфорт за крака. Положително качество при тях е еластичността, която притежават и възможността, която създават за хората, които не обичат рутината по връзване и развързване, просто да изхлузват крака си.

Все пак, важен аспект от връзването на обувките имат и самите те. Колкото и добре да са завързани и колкото и качествени да са като изработка, нищо не може да се сравни с чифта, който сте избрали да носите и как се чувства крака ви в него.

За да сте сигурни, че правите правилния избор за този елемент от облеклото, е добре да се доверите на доказан производител в областта на модата. Специалистите от Carducci, чийто опит в производството и търговията на мъжко облекло е дългогодишен, съветват да заложите на първокласни изработки от естествени материи.

Последни публикации

Най-популярните категории през 2024