Количка 0 x

НАМАЛЕНИЕ НА ВРЪХНИ ОБЛЕКЛА до -50%

Какви са плюсовете на якето бомбър

Когато времето захладнее, често изниква въпросът в главите ни “ Какво да облека?”. И отговорът е комплициран, поради многото разнообразни варианти, намиращи се на пазара. Всичко зависи както от вкусовите предпочитания и климатичните условия, така и от характеристиките на конкретния тип връхно облекло

Сред най-подходящите и предпочитани избори в областта на мъжката мода през последните години, се откроява определен тип яке. То грабва вниманието на мъжката аудитория и се нарича “бомбър”.

Защо якето бомбър е правилния избор за нашето кежуал облекло

За да определим защо якето бомбър е правилният избор за ежедневно връхно облекло, нека първо посочим всички негови характеристики.

Наименованието “бомбър” произлиза от причината за изобретяването на този тип облекло. Първоначалното предназначение на якето е било да бъде носено като униформа от военните пилоти, които са извършвали бомбени атаки. 

Якето бомбър е къса връхна дреха, подходяща за по-студено време, която е практична – закопчава се с цип и има странични дълбоки джобове, които са подходящи за съхранение на дребни лични вещи. 

Има и модели, които са по-дълги, запазват топлината и комфорта, което ги прави подходящ избор за ежедневна употреба.

Освен това, якето бомбър се комбинира отлично с кежуал облекло – блузи от всякакъв тип, дънки, ботуши, кецове, спортно-елегантни обувки. От гледна точка на аксесоарите, също съчетанието е лесно – ръкавици, шалове, шапки.

Има модели, които са водоустойчиви и ветроустойчиви, което е изключително подходящо за ежедневна употреба при неблагоприятни условия – влага, дъжд, ветровита обстановка.

Якето бомбър притежава висок цип и яка, които да съхранят едни от най-уязвимите места в човешкото тяло – гърдите и шията. Повечето модели се предоставят с възможност за добавяне и премахване на качулка, което е удобно допълнение към връхното облекло.

Марковите изработки са стилни и подходящи както за кежуал среда и облекло, така и за носене в по-изтънчена и формална обстановка, в съчетание на елегантни дрехи.

Едно от предимствата, които го правят подходящ избор за ежедневна употреба, е богатото разнообразие в зависимост от сезоните – есенно, зимно, пролетно, лятно.

 

 

Какви материи се използват за якето бомбър

За изработката на мъжко яке тип бомбър, най-често се използват вълна и полиестер. В комбинация към тях присъстват силиконова вата за подплатата и пухени елементи, въплътени в качулката.

Причината за избор на конкретните материи, са техните свойства, които ги правят оптимален избор за изработка на такъв тип дреха.

Вълната е сред най–топлоосигуряващите материи, което я прави добър избор за изработка на връхно облекло. Тази естествена материя създава уют и комфорт, което е важно условие за създаването на вещ, чието приложение следва да бъде ежедневно. 

Вълната регулира телесната температура на тялото, защото притежава дишаща функция. Това означава, че не позволява на тялото нито да се изстуди, нито да се претопли.

Вълнените дрехи са устойчиви и ще бъдат част от нашия гардероб дълги години, което ги прави добра инвестиция за в бъдеще.

Вълнените дрехи абсорбират влагата отлично и са еластични.

Полиестерът е сред най-широко приложимите материи в производството на облекло по целия свят, особено за връхно такова. На пазара за мъжко облекло може да бъде отбелязано голямото присъствие на тази дреха от полиестер, което осигурява и разнообразие от дизайни, кройки, цветове. 

Полиестерът е синтетичен материал, който се характеризира с висока устойчивост на химични реакции, абразия, разкъсване. Притежава ценни качества – водоотблъскващи и топлозадържащи, които го правят перфектен избор за изработка на якета.

Полиестерните дрехи са издръжливи и поддържат първоначалната си търговска форма дълго време.

Кои са най-предпочитаните цветови гами

Разнообразието на цветови варианти е огромно, но сред най-предпочитаните цветове могат да бъдат откроени:

  • Червено;
  • Зелено;
  • Бяло;
  • Жълто;
  • Розово;
  • Черно;
  • Сребристо;
  • Бежово;
  • Кафяво.

Защо Carducci е най-добрият магазин за мъжка мода

На въпроса защо да изберем Carducci като най-добрият магазин за мъжка мода, можем да откроим няколко страхотни причини.

Carducci е в модния свят още от 40-те години на миналия век и вече се е доказал на световния пазар с неповторимо качество на добри цени. 

Всички дрехи са ушити на специални машини от специалисти, гарантиращи тяхната перфектна изработка, пресъздавайки уникалния италиански стил, вдъхновен от Флоренция.

Благодарение на усета и креативността на известния моден директор Осман Узун, колекциите ни перфектно контрастират между официален и спортен стил.

В Кардучи можем да открием мъжки якета бомбър, подходящи за всеки стил, за ежедневна употреба, които ще бъдат част от притежанията ни дълги години.

Друго предимство е, че имаме възможността да разгледате и пазарувате изцяло онлайн от официалния сайт, спестявайки времето и пътя до търговския център. 

В онлайн магазин Carducci съответствието между снимките на артикулите и прегледа им на живо, е пълно. По този начин можем да бъдем сигурни, че нещата, които избираме от сайта, ще пристигнат в абсолютно същия вариант при нас.

Последни публикации

Как се почистват велурените обувки?

Почистването на облеклото и обувките е не винаги лесна задача. Понякога материята, наличието на камъни, бродерии и принтове, изискват по-специално третиране. Изделията от велур са сред капризните такива, които изискват спазването на определени правила при пране, подсушаване, съхраняване и поддръжка.  Експертите от Кардучи споделят какви са основните условия за поддържането на велурените обувки в изряден […]

Как правилно да се погрижим за нашето яке?

Сред най-често използваните дрехи през есенно-зимния период са именно връхните, които ежедневно ни предпазват от ниските температурни условия. За да се запазят за дългосрочна употреба и да ни влязат в употреба не само през текущия, но и през следващия сезон или сезони, то следва да се грижим правилно за нашето връхно облекло и по-специално пухено […]

Какви са най-новите тенденции при официалните блузи?

  Все по-често се въвежда съчетанието между кежуал и официалното облекло. Новите модни тенденции показват, че все повече мъже предпочитат да комбинират спортно-елегантен панталон с други елементи на облеклото, които са по-формални. Най-честият избор се свежда до ризи или мъжки блузи. Кои са най-предпочитаните типове официална блуза спрямо най-новите тенденции в модата В сферата на […]

Какви са начините за връзване на обувки?

Връзването на обувките е тема , която рядко се разисква, но всъщност има значение и може да се организира по оригинален начин. Има различни начини за извършването, някои от които включват голяма креативност, споделя екипът на оналйн магазин Кардучи. Можете да откриете най-подходящият за вас като разгледате различните шаблони, някои от които нестандартни, а други […]

Най-популярните категории през 2022