Количка 0 x

Как се поддържат дрехите и аксесоарите от естествена кожа?

Естествената кожа и изработените от нея облекла и аксесоари са винаги модерни и актуални. Те изглеждат елегантно, придават довършителен щрих на всяка визия и притежават завидни качества, като дълготрайност, устойчивост и здравина.

Има една тънкост в притежанието на такива дрехи и аксесоари – поддръжката. Както може би сте чували или знаете от личен опит, естествената кожа е деликатна за почистване и поддържане.

От онлайн магазин за мъжка мода Carducci ще ви дадем няколко съвета в следващите редове, които да ви помогнат в запазване на търговския вид и функционалността на кожените изделия.

Как да почиствате естествената кожа?

За разлика от луксозните текстилни изделия, като мъжки колани, мъжки чанти, мъжки портфейли и други, кожените не трябва да се перат в пералня, както стандартно извършвате почистването на облеклото и аксесоарите си.

Цялостно премахване на замърсяванията може да се извърши чрез професионалните услуги на химическо чистене или в домашна обстановка – посредством специални продукти за обработка на такива изделия.

Трябва ли да използвате допълнителни продукти?

Освен четка за естествена кожа или подходяща кърпа, ще се нуждаете още и от специални продукти, като крем за поддържане на мекотата, почистващи гелове с деликатна формула.

Лицевата част може да се забърше с влажна кърпа, но за щателно почистване е необходимо специално средство.

Препаратите могат да бъдат под формата на крем, спрей и други.

Ако искате да освежите цвета, може да използвате крем-боя, цветен реноватор и други подходящи варианти.

Ако има трудни за премахване на замърсявания, като петна от храни, напитки, следи от сол, трябва да използвате почистваща течност, която се предлага свободно в онлайн и физическите магазини.

В противен случай, ако прилагате стандартните методи за поддръжка на естествена кожа, рискувате да повлияете на нейната цялост, функционалност, външен вид и значително да съкратите експлоатационния ѝ период.

От Кардучи препоръчваме, след всяко ползване, особено на кожените обувки, по които остават най-много следи от употреба, да забърсвате с леко влажна кърпа, за да премахнете повърхностния слой на замърсяване.

Съвети за съхранение

Ако искате да запазите своето облекло или принадлежност, изработена от този материал, трябва да помислите не само за начина на почистване, но и за тънкостите на съхранението. От Кардучи ви даваме следните съвети:

  1. Избягвайте излагането на пряка слънчева светлина – когато искате да съхранявате своите кожени вещи, избирайте места, лишени от пряка слънчева светлина. Чрез нея дрехите и аксесоарите ви могат да изсветлеят.
  2. Не дръжте мъжкото яке сгънато – това може да повреди неговия вид и да предизвика протриване на местата, където са позиционирани гънките.
  3. Дръжте далеч от голяма топлина – избягвайте да поставяте придобивките си в близост до камина, печка или друго средство за отопление, както и върху парно, защото това може да доведе до изсушаване и напукване.
  4. Ако искате да освежите вида на вашето кожено яке, мъжки обувки или друга принадлежност, изработена от естествена кожа, по-добре се доверете на услугите на специалист.

 

 

Защо Carducci е най-добрият избор за вашия гардероб?

Онлайн магазин Кардучи е мястото, от което да закупите дреха или аксесоар от естествена кожа, след което да приложите горепосочените съвети за поддръжка.

Качеството на артикулите ни е високо, а дълготрайността се доказва във времето. При правилно почистване и съхранение, ще успеете да запазите коженото изделия и за напред във времето и то ще ви служи вярно години наред.

Хубавото на естествената кожа е, че дори и когато започне да избледнява – тя изглежда ефектно и елегантно.

Последни публикации

Най-популярните категории през 2024