Количка 0 x

НАМАЛЕНИЕ НА ВРЪХНИ ОБЛЕКЛА до -50%

Защо ленената риза е толкова предпочитана?

Лятото е това време от годината, в което експериментирането с облекло е най-благоприятно, а разнообразието от типове дрехи, които можем да носим и съчетаем, е голямо. 

Все повече от представителите на мъжкия пол избират елегантния стил за ежедневната си визия. Сред най-предпочитаните варианти през последните години, се открояват ленените изработки и най-вече мъжките ризи.

Защо ленената риза е предпочитана за летните месеци

Фаворит за мъжете през последните години, се превръща ленът и дрехи, изработени от съответната материя. Причината за това са характеристиките, които ленът притежава.

Ленът е естествена материя, която стои леко върху кожата, не я запарва. Дишащите свойства на ленените ризи са едно от основните предимства, което ги прави подходящи за носене дори през горещите летни дни. Материята не позволява задържането на топлина, а напротив – пропуска въздуха, чрез което кожата се прохлажда. 

Друго основно предимство на ленените изработки, е тяхното високо качество, издръжливост и устойчивост, което е важно условие за летните дрехи, които преминават през постоянно пране.

Като естествена материя, ленът създава комфорт на тялото и кара притежателя на дрехата да се чувства добре. Това е важно условие за летните месеци, които се характеризират с високи температури, дискомфорт на тялото, запарване, секретиране на потните жлези и чувство за постоянна топлина. 

Лесното намачкване на такъв тип ризи може да се превърне в търсен ефект, създавайки спортно-елегантен вид, леко неглижиран, но същевременно елегантен и красив.

Като последно предимство, но не на последно място, е възможността на ленените ризи за съчетание с почти всякакви елементи на спортно-елегантното и официалното облекло. Това създава възможност пред потребителя да експериментира с визията си и да изрази своята индивидуалност. Освен това, самата дреха притежава множество вариации, което е отново в плюс на притежателя й.

 

 

Какви разновидности на ленената риза има

Ленените мъжки ризи на пазара се предлагат в богато разнообразие от дизайни, кройки, стилове и цветове. Основно те се делят на официални и спортно-елегантни. Официалните са подходящи за носене на събития, притежаващи формален характер, както и в съчетание на елегантни елементи на облеклото – панталон, сако, официални обувки

Спортно-елегантните от своя страна са добър избор за ежедневна употреба в летните месеци, за вечеря с приятели, за разходка в парка. С такъв тип облекло можем да изглеждаме еднакво добре както в сладкарница, така в изискан ресторант. Спортно-елегантните модели могат да се съчетават с дънки и кежуал панталони. В добавка като връхна дреха може да се използва кожено яке или сако.

Следващите разновидности са в зависимост от дължината на ръкава. Има с къс ръкав и с дълъг ръкав. Първият вид са подходящи за ежедневна употреба в градски условия или за носене по време на лятна почивка. При тях има по-голямо разнообразие от гледна точка на цветови комбинации и дизайни. Вторият вид ленени ризи могат да се носят както в офиса или на бизнес срещи, така и на мероприятия със социален характер. 

От гледна точка на кройката, съществуват както вталени, така и свободно стоящи. Това е ключово предимство, защото съществуват варианти за всякакви телосложения, с които лесно можем да подчертаем или прикрием части от тялото си.

Карираната разновидност е популярна, както с къс, така и с дълъг ръкав и се предлага предимно в неутрални цветове.

Сред кежуал вариантите има красиви изработки, включвайки флорални мотиви, контрастиращи ситни принтове в ярък цвят върху неутрален фон. Популярни са и такива, включващи цип, които имитират връхна дреха.

Кои са най-търсените цветови гами

На пазара за мъжко облекло и по-специално ленени ризи, съществува богато разнообразие от цветове и комбинации от такива, най-предпочитаните сред които са:

  • Бяла;
  • Зелена;
  • Черна;
  • Синя;
  • Червена;
  • Лилава;
  • Бордо.

Защо Carducci е най-добрия магазин за мъжка мода

На въпроса защо да изберем Carducci като част от гардероба ни, можем да откроим няколко страхотни причини.

Carducci е в модния свят още от 40-те години на миналия век и вече се е доказал на световния пазар с неповторимо качество на добри цени. 

Всички дрехи са ушити на специални машини от специалисти, гарантиращи тяхната перфектна изработка, пресъздавайки уникалния италиански стил, вдъхновен от Флоренция.

Благодарение на усета и креативността на известния моден директор Осман Узун, колекциите ни перфектно контрастират между официален и спортен стил.

В Кардучи можем да открием мъжка ленена риза, подходяща за всеки стил, ежедневна употреба или повод, сред голямото разнообразие на модели и цветови гами, които се предлагат.

Друго предимство е, че имаме възможността да разгледате и пазарувате изцяло онлайн от официалния сайт, спестявайки времето и пътя до търговския център. 

В онлайн магазин Carducci съответствието между снимките на артикулите и прегледа им на живо, е пълно. По този начин можем да бъдем сигурни, че нещата, които избираме от сайта, ще пристигнат в абсолютно същия вариант при нас.

Последни публикации

Как се почистват велурените обувки?

Почистването на облеклото и обувките е не винаги лесна задача. Понякога материята, наличието на камъни, бродерии и принтове, изискват по-специално третиране. Изделията от велур са сред капризните такива, които изискват спазването на определени правила при пране, подсушаване, съхраняване и поддръжка.  Експертите от Кардучи споделят какви са основните условия за поддържането на велурените обувки в изряден […]

Как правилно да се погрижим за нашето яке?

Сред най-често използваните дрехи през есенно-зимния период са именно връхните, които ежедневно ни предпазват от ниските температурни условия. За да се запазят за дългосрочна употреба и да ни влязат в употреба не само през текущия, но и през следващия сезон или сезони, то следва да се грижим правилно за нашето връхно облекло и по-специално пухено […]

Какви са най-новите тенденции при официалните блузи?

  Все по-често се въвежда съчетанието между кежуал и официалното облекло. Новите модни тенденции показват, че все повече мъже предпочитат да комбинират спортно-елегантен панталон с други елементи на облеклото, които са по-формални. Най-честият избор се свежда до ризи или мъжки блузи. Кои са най-предпочитаните типове официална блуза спрямо най-новите тенденции в модата В сферата на […]

Какви са плюсовете на якето бомбър

Когато времето захладнее, често изниква въпросът в главите ни “ Какво да облека?”. И отговорът е комплициран, поради многото разнообразни варианти, намиращи се на пазара. Всичко зависи както от вкусовите предпочитания и климатичните условия, така и от характеристиките на конкретния тип връхно облекло.  Сред най-подходящите и предпочитани избори в областта на мъжката мода през последните […]

Най-популярните категории през 2022